شیرین عبادی توجه جهان به پرونده اتمی ایران را دلیل آنچه وخیم تر شدن وضعیت حقوق بشر در ایران خواند، توصیف کرد و گفت تعداد اعدامها در ایران از زمان انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری ایران، به نسبت مدت مشابه سال قبل که محمود احمدی نژاد در قدرت بود، دو برابر شده است. او همچنین گفت تقریبا تمامی فعالان مخالف که پیش از انتخاب او زندانی شده بودند، هنوز هم در زندان هستند.
شیرین عبادی به آمار فدراسیون بین المللی حقوق بشر اشاره کرد که به گزارش این نهاد، بیش از ۲۰۰ نفر از جمله چهار فرد زیر سن قانونی بین ۱۴ ژوئن ۲۰۱۳ (بیست و چهارم خرداد ماه) تا ۱ اکتبر ۲۰۱۳ (نه مهر ماه) اعدام شده اند. او گفت این آمار دو برابر مدت مشابه سال ۲۰۱۲ است.[/caption]
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از گالوپ؛ مؤسسه گالوپ در برآورد نتایج یک نظرسنجی اعلام کرد که ۶۸ درصد از ایرانیها معتقدند با وجود وسعت تحریمهای غرب این کشور باید به برنامه هستهای خود ادامه دهد.
به اعتقاد این مؤسسه حمایت اکثریت مردم ایران از برنامه هستهای این کشور علیرغم فشار بینالمللی بیانگر نقشی است که حس ملیگرایی در موضوع تنش غرب و ایران ایفا میکند.
گالوپ همچنین به این مسئله نیز اشاره میکند که اکثریت مردم ایران در پاسخ به این سؤال که آیا ایران بهدنبال سلاح هستهای است یا تنها قصد استفاده صلحآمیز از برنامه هستهای را دارد اعلام کردند که ایران در برنامه هستهای خود دارای مقاصد غیرتسلیحاتی است.
در این نظرسنجی ۴۶ درصد از ایرانیها آمریکا را مسئول تحریمهای اعمالشده علیه خود دانسته، ۹ درصد اسرائیل را در این مسئله دخیل میدانند و ۶ درصد نیز کشورهای اروپایی و سازمان ملل را در این موضوع مقصر میدانند.
شیرین عبادی نیز از تحریم های اقتصادی و مالی علیه ایران که با هدف متوقف کردن برنامه اتمی و موشکی این کشور اعمال شده، انتقاد کرد.
خانم عبادی به خبرگزاری رویترز گفت تاثیر این تحریم ها شدید بوده و مردم خیلی فقیر شده اند.
به گفته این حقوقدان، برخی از داروها را نمی توان در ایران پیدا کرد و قیمت مواد غذایی در ایران از اروپا و آمریکا بالاتر رفته است.
شیرین عبادی خواستار آن شد تحریم هایی که به گفته او به مردم عادی صدمه می زند، با تحریم هایی جایگزین شود که حکومت را تضعیف می کند و روی مردم تاثیری ندارد.
شیرین عبادی یک نمونه از این تحریم ها را، ممنوع کردن ارائه خدمات ماهواره ای به صدا و سیمای جمهوری اسلامی اعلام کرد.
در واکنش به اظهارات شیرین عبادی، علیرضا میریوسفی، سخنگوی هیات ایران در سازمان ملل متحد در ایمیلی به خبرگزاری رویترز گفت پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران، جمهوری اسلامی وارد مرحله نوینی از دموکراسی و حاکمیت قانون شده است.
به گفته علیرضا میریوسفی، ایران مخصوصا پس از پیروزی حسن روحانی، تاکید بیشتری بر ارتقاء و حفاظت از تمامی حقوق بشر در ایران و خارج از ایران داشته است.
این سخنگو گفت ایران با رویکرد دراز مدت، اقداماتی واقعی برای حفاظت از حقوق بشر تمامی مردم خود انجام داده است. او گفت ایران با در نظر گرفتن اصول قانون اساسی خود، اطمینان حاصل می کند که اقداماتش با تعهدات بین المللی اش سازگار باشد.
علیرضا میریوسفی، دستور حسن روحانی به دولتش برای تدوین پیش نویس «منشور حقوق شهروندی» را نمونه ای از رویکرد دولت جدید ایران خواند. او یک نمونه دیگر را پس گرفتن تمامی شکایت های دولت ایران از روزنامه نگاران خواند که به آزادی و بخشش ۸۶ زندانی منجر شد.
سخنگوی هیات ایران در سازمان ملل متحد همچنین گفت حسن روحانی یک مشاور ویژه در امور اقلیت ها برگزیده است تا اطمینان حاصل شود که حقوق قومی و دینی اقلیت ها حفظ خواهد شد.
اما به گفته شیرین عبادی، تعداد اعدام ها در ایران از زمان انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری ایران، به نسبت مدت مشابه سال قبل که محمود احمدی نژاد در قدرت بود، دو برابر شده است. او همچنین گفت تقریبا تمامی فعالان مخالف که پیش از انتخاب او زندانی شده بودند، هنوز هم در زندان هستند.
شیرین عبادی به آمار فدراسیون بین المللی حقوق بشر اشاره کرد که به گزارش این نهاد، بیش از ۲۰۰ نفر از جمله چهار فرد زیر سن قانونی بین ۱۴ ژوئن ۲۰۱۳ (بیست و چهارم خرداد ماه) تا ۱ اکتبر ۲۰۱۳ (نه مهر ماه) اعدام شده اند. او گفت این آمار دو برابر مدت مشابه سال ۲۰۱۲ است.
شیرین عبادی توجه جهان به پرونده اتمی ایران را دلیل آنچه وخیم تر شدن وضعیت حقوق بشر در ایران خواند، توصیف کرد.
شیرین عبادی هنگام حضورش در نیویورک، قرار است در سازمان ملل متحد با مسوولان این سازمان و دیپلمات ها دیدار و گفتگو کند. او به اتحادیه اروپا هشدار داد که پیش از بهبود شرایط حقوق بشر در ایران، برای برقراری روابط با جمهوری اسلامی عجله نکنند.
شیرین عبادی گفت حسن روحانی با شعار تغییر آمد و مردم نیز برای همین به او رای دادند، اما متاسفانه این تغییر رخ نداده است.
گالوپ: ۶۸ درصد ایرانیها خواستار ادامه برنامه هستهای هستند
No comments:
Post a Comment